Medische fitness – Het Centrum – Vondelplein – Amersfoort

Het Centrum - Vondelplein

Locatie Vondelplein

Vondelplein 4c
3818 BC Amersfoort
Tel: 033-4227266
Mail ons

Locatie Tollius

J. Tolliusstraat 30
3818 NB Amersfoort
Tel: 033-4227266
Mail ons

Medische fitness

Medische fitness is gericht sporten en bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut. Vaak heeft het als doel om te revalideren van een (langdurige) blessure of aandoening, maar het kan ook goed zijn voor mensen die hun fysieke vermogen willen optimaliseren.
Door dit samen te doen met een fysiotherapeut traint u de belastbaarheid van het lichaam op een verantwoorde manier. Verantwoord bewegen zorgt ervoor dat uw spieren en gewrichten optimaal blijven functioneren en uw conditie op peil blijft.

Deze vorm wordt in kleine groepen en op vaste tijden gegeven. De duur van de training is een uur.
Op dit moment bieden wij de medische fitness aan op maandagavond, dinsdagochtend, dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagochtend en vrijdagochtend.

Voordat u de medische fitness start heeft u een intakegesprek met een fysiotherapeut. U leert elkaar kennen, bepaalt trainingsdoelen en de fysiotherapeut maakt een inschatting van uw huidige lichamelijk functioneren. Op basis hiervan, wordt een op maat gemaakt trainingsprogramma voor u opgesteld. Aangezien de trainingsprogramma’s op maat worden gemaakt, is medische fitness geschikt voor elke leeftijdsgroep.

Bij de start wordt in overleg met U een passend abonnement uitgekozen. Alleen het aantal keer dat u aanwezig bent, wordt in rekening gebracht. Op dit moment hebben we abonnementen van 6,12 of 24 keer.

Medische fitness wordt in de regel niet vergoedt door de verzekeraar onder fysiotherapie. Enkele verzekeraars hebben in hun aanvullende polissen een vergoeding opgenomen voor medische fitness. U dient uw polis hiervoor goed door te nemen, omdat er meestal bepaalde voorwaarden aan verbonden zijn.

Wilt u een afspraak maken of meer informatie over bijvoorbeeld tarieven neem dan contact op met 033-4227266 of mail naar (info@hetcentrumvondelplein.nl) of online.